Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Handige Canada Weetjes


Om goed voorbereid op reis te gaan hebben wij een lijstje voor je gemaakt met zaken om rekening mee te houden, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Geldzaken

Valuta
De munteenheid in Canada is de Canadese Dollar (CAD). De waarde van de Canadese Dollar is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar en is hiermee een redelijk sterke munteenheid. Voor de actuele wisselkoers kun je de valuta calculator gebruiken.

Betalen
In Canada is een creditcard een zeer gebruikelijk betaalmiddel en eigenlijk onmisbaar tijdens je reis door Canada. De creditcard wordt in Canada gebruikt zoals wij in Nederland onze pinpas gebruiken. Vergeet de pincode van je creditcard dus niet! Met je pinpas kun je niet betalen in de winkels, maar in de meeste plaatsen vind je pinautomaten (ATM’s) waar je met je bankpas wel geld kunt opnemen. Vergeet in dit geval niet om je bankpas uit te breiden naar ‘Wereld’. Uiteraard kun je overal met contant geld betalen.

Fooien
Het geven van een fooi is in Canada heel normaal en is meestal niet inbegrepen bij prijzen. Staat er op de rekening ‘gratuity’ vermeld dan is de fooi wel inbegrepen. De hoogte van een fooi is helemaal afhankelijk van je budget, maar in bijvoorbeeld restaurants, cafés en taxi’s is een fooi van 15% gebruikelijk.

Telefoon en internet

Mobiel bellen
De kosten voor bellen en internetten met je mobiel in het buitenland liggen vaak erg hoog. Wil je mobiel bellen in Canada dan biedt bijvoorbeeld Airport Telecom de mogelijkheid om een prepaid simkaart voor vertrek aan te schaffen. Of schaf ter plaatse bij de grote supermarkten, elektronica- of telefoonzaken een Canadese simkaart aan. Je krijgt dan een Canadees nummer en belt tegen het lokale tarief.

E-sim
Beschik je over een nieuwere smartphone? Dan is wellicht het gebruik van een e-SIM een optie. Dit is een ingebouwde digitale sim, maar werkt hetzelfde als een fysieke tweede simkaart. Je koopt online, bijvoorbeeld bij Airalo of Holafly, een databundel en ontvangt een QR-code om de sim te installeren.

Internet
De kosten voor internetten met je mobiel zijn erg hoog. Zet daarom je Data Roaming uit. In de meeste hotels, restaurants en bars is er Wi-Fi en is gebruik ervan vaak gratis. Ook grote supermarkten, benzinestations, publieke ruimtes en zelfs veel campings beschikken over Wi-Fi.

Bereik
Canada is een groot land met in de grote plaatsen en langs doorgaande (snel)wegen goed bereik. Daarbuiten kan het minder zijn of zelfs helemaal wegvallen. In afgelegen gebieden en nationale parken is er helemaal geen bereik met je telefoon. Ook niet als je een lokale simkaart of WiFi-hotspot hebt aangeschaft.

Elektriciteit

In Canada is de netspanning anders dan in Nederland: 110 volt. Wil je elektrische apparaten meenemen op reis controleer dan of je elektrische apparaten werken op variabele voltages. Op het apparaat zou dan het volgende moeten staan: 110/220V 50/60Hz. Staat dit er niet dan heb je een adapter nodig om de netspanning om te vormen naar 110 volt.
Daarnaast heb je een wereldstekker nodig, omdat in Nederland stekkers zijn voorzien van twee polen en in Canada gebruiken ze soms drie-polige stekkers. Nog een tip van ons: neem een verdeelblok mee. Handig om meer apparaten tegelijk op te laden en je hebt maar één wereldstekker nodig.

Rijden in Canada

Wegen
Het wegennetwerk in Canada is niet ingewikkeld en het is daarom vrij gemakkelijk om zelf met een huurauto of camper door het land te reizen. Ga voorbereid op pad en lees ook onze FAQ pagina over condities van de wegen.

Maximum snelheid
De maximum snelheid wordt in Canada overal keurig aangegeven en hanteert men in kilometers per uur:
  • Op snelwegen: 100 km/u
  • Op autowegen: 80 km/u
  • Binnen de bebouwde kom: 30-50 km/u

    Verkeersregels
    De verkeersregels in Canada zijn nagenoeg gelijk aan de regels in Nederland. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten:
  • Bij een kruispunt met een stopbord met daaronder ‘4 way’ of ‘All way’ geldt de regel dat de auto die het eerst stilstaat bij het kruispunt het eerst mag vertrekken.
  • Bij een stopbord of -teken ben je verplicht te stoppen. Stapvoets doorrijden zoals we in Nederland doen is not done! In Canada riskeer je een forse boete.
  • Let op bij verkeerslichten; deze hangen aan de overkant van de weg. Stop dus niet vlak voor een verkeerslicht, want dan sta je midden op het kruispunt. Wanneer je bij een stoplicht rechtsaf wilt slaan is dit, ongeacht of het licht op rood staat, in de meeste plaatsen toegestaan als je goed uitkijkt.

    Brandstof
    De benzineprijzen in Canada liggen een stuk lager dan die in Nederland. Tanken gaat op dezelfde manier als in Nederland, je betaalt alleen voordat je gaat tanken; contant of met je creditcard.

    Internationaal rijbewijs

    In Canada wordt het Nederlandse rijbewijs gewoon erkend. Het is dus niet nodig om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. Scheelt weer!

    Tijdsverschil

    Canada is zo groot dat het wel zes verschillende tijdzones kent. De tijdsverschillen met Canada zijn:
  • Newfoundland (o.a. St. John’s): 4,5 uur vroeger
  • Nova Scotia (o.a. Halifax): 5 uur vroeger
  • Ontario en Québec (o.a. Toronto en Montréal): 6 uur vroeger
  • Manitoba (o.a. Winnipeg): 7 uur vroeger
  • Alberta en een klein deel van British Columbia met Mountain Standard Time (o.a. Calgary en Edmonton): 8 uur vroeger
  • British Columbia en Yukon (o.a. Vancouver en Whitehorse): 9 uur vroeger

    Feestdagen

    Naast de algemene feestdagen kent Canada een aantal specifieke feestdagen. Veel scholen, bedrijven, musea en overheidsinstellingen zijn gesloten op de volgende dagen:
  • 1 januari: Nieuwjaarsdag
  • Derde maandag in februari: Family Day (Ontario, Alberta en Saskatchewan)
  • Vrijdag voor Pasen: Good Friday
  • In maart of april: Pasen
  • Maandag voor 25 mei: Victoria Day
  • 1 juli: Canada Day
  • Eerste maandag in augustus: Civic Holiday
  • Eerste maandag in september: Labour Day
  • Tweede maandag in oktober: Thanksgiving
  • 11 november: Remembrance Day
  • 25 december: Christmas
  • 26 december: Boxing Day

    Taal

    In Canada wordt er zowel Engels als Frans gesproken. Vooral in de provincie Québec en enkele provincies aan de Atlantische kust wordt er veel Frans gesproken. Maar over het algemeen kun je overal met Engels terecht.
  • Onze Nieuwsbrief

    De nieuwsbrief die je wel wil ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf jezelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

    Waar kennen we GoCanada toch van?